joi, 22 ianuarie 2015

Gratinerad falukorv (Carnati gratinati)

Gratinerad falukorv





Aceasta este o reteta clasica din bucataria suedeza, foarte usor de facut si foarte gustoasa; o mancare potrivita pentru pranz sau cina. Falukorv este un tip de carnat despre care am mai scris in alte retete; un tip de carnat care seamana foarte bine la gust cu parizerul. 

Ingrediente pt. 4 portii:

1 ceapa
500 gr carnati
500 gr sos de rosii
2 rosii
2 lingurite mustar
1 lingurita cimbru
jum. lingurita sare (dupa gust)
un vf de piper
100 gr cascaval felii sau ras

     Incingeti cuptorul la 200 gr C. Taiati ceapa, rosiile si carnatul felii. Intr-un vas amestecati sosul de rosii, mustarul, cimbru, sare si piper (dupa gust). Turnati jumatate din amestec intr-un vas termorezistent. Adaugati feliile de carnat, iar printre ele asezati ceapa, feliile de rosii si cascavalul. se toarna restul de amestec de tomate peste carnati. Introduceti la cuptorul preincins pentru cca 15-20 min sau pana cand cascavalul capata o culoare aurie. 
   Se serveste cu piure de cartofi si salata de ruccola sau orice alta salata verde. 








Smaklig måltid!♥♥♥

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu