luni, 5 ianuarie 2015

Kokostoscakaka (Prajitura Tosca cu nuca de cocos)

Kokostoscakaka




Una din prajiturile mele favorite. Foarte usor de facut si incredibil de buna. 
30-40 portii
timp: cca 1 h


Ingrediente prajitura:
200 gr unt/margarina (la temp.camerei)
4 oua
5 dl zahar tos
2 lingurite zahar vanilat
2 vf sare
1 dl cacao
3 dl faina 

Ingrediente glazura:
200 gr fulgi nuca de cocos
1 dl sirop 
2 dl zahar tos
1/5 dl frisca lichida
75 gr unt/margarina

   Incingeti cuptorul la 200 gr C. Intr-o cratita topiti untul/margarina. Bateti ouale impreuna cu zaharul pana la omogenizare. Folositi mixerul electric. Adaugati zaharul vanilat, praf de sare si cacao. Mixati in continuare. Apoi, adaugati treptat faina si untul topit si amestecati pana la omogenizare. 
  Intr-o tava sau vas termoizolant (aprox 25x35 cm) puneti hartie de copt. (Daca nu aveti hartie de copt, puteti unge tava cu un servetel imbibat in ulei si tapetati bine cu faina.)
   Asezati compozitia in tava si lasati in cuptor cca 15 min - la 200 gr C. Intre timp, facem glazura de nuca de cocos. 
    Intr-o cratita punem fulgii de nuca de cocos, siropul, zaharul si frisca si untul/margarina la foc mediu si amestecam pana cand untul se topeste si compozitia devine o pasta omogena. Lasam cca 4-5 min sa fiarba. Dupa cele 15 min, scoatem prajitura din cuptor si o acoperim uniform cu glazura din nuca de cocos. Introducem, din nou, la cuptor pt. inca aproximativ 10 minute pana ce glazura capata o culoare frumoasa, aurie. 
   Lasam prajitura sa se raceasca si apoi, o taiem in bucati patrate, cu un cutit ascutit. 



Smaklig måltid!♥♥♥

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu