duminică, 7 decembrie 2014

Brytbröd med rosmarin och rödlök (Paine cu rosmarin si ceapa rosie)

Brytbröd med rosmarin och rödlök



Ingrediente:
25 gr drojdie
3 cani apa calduta
1/2 dl ulei (45 ml)
1 lingura miere
6 dl faina alba (350 gr)
jum lingura sare
1 ceapa rosie
2 tulpini de rosmarin
1 lingura ulei masline
1 lingurita sare grunjoasa

   Intr-un bol, dizolvam drojdia in apa calduta peste care adaugam uleiul si mierea. Amestecam bine pana se omogenizeaza. Adaugam faina si sarea si, incepem sa framantam aluatul (manual in jur de 10 min., cu masina electrica/robotul aprox 5 min.). 
   Lasam aluatul sa creasca timp de 30 min. intr-un loc ferit de curent si acoperit cu un prosop/carpa.
Incingem cuptorul la 225 gr C.  Intre timp pregatim forma pt a pune aluatul. Ungem forma (cam de 20 x 35 cm) cu ulei si presaram putina faina, sau punem hartie de pergament. Dupa ce au trecut cele 30 min. punem aluatul in forma si il mai lasam sa creasca inca 30 min. Taiem ceapa rondele subtiri. 
Apasam usor aluatul cu degetele pt a forma niste adancituri in care vom pune inelele de ceapa si frunzele de rozmarin peste aluat. Stropim aluatul cu uleiul de masline si presaram sarea grunjoasa deasupra. 
Introducem la cuptorul preincins (in mijloc) pt. cca 15-20 min sua pana cand painea devine aurie. 



Smaklig måltid!♥♥♥

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu