Pt.12 bucati
Ingrediente:
100 gr paine neagra
50 gr unt
4 foi de gelatina
200 gr somon afumat
1/2 dl arpagic verde (ceapa subtire)
500 gr branza dulce
1 catel de usturoi pisat
1 vf de cutit piper negru
1 vf cutit piper rosu
100 gr icre rosii
Faramitam painea si topim untul intr-o craticioara. Apoi, le amestecam. Intr-o forma cu marginea detasabila (aprox 24 cm diametru), asezam amesecul din paine si unt si presam cu degetele usor, pana formam un blat subtire pe fundul formei. O punem la rece, in frigider, timp in care ne ocupam de restul compozitiei. Intr-un castron punem foile de geletina in apa rece pt cca 5 min. pentru a se inmuia. Somonul si arpagicul le taiem marunt. Apoi, le amestecam cu branza, usturoiul si piperul. Se topeste gelatina la foc mic si o amestecam in aluat. Adaugam acest amestec in forma, peste blatul din paine si asezam uniform. Lasam la rece, frigider pt. aprox. 4 ore. Dupa aceea, intindeti un strat subtire de icre deasupra si decorati cu cateva frunze de arpagic sau marar si o felie de lamaie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu