O prajitura f buna, in ton cu sarbatorile de iarna si f usor de facut.
Pt.12 portii
Ingrediente:
100 gr unt
1/2 gr sofran
100 gr ciocolata alba
2 oua
2 dl zahar
2 dl faina (cca 120 gr)
Se incinge cuptorul la 175 gr C. Intr-un vas/cratita, topim untul, apoi, dupa ce s-a topit il indepartam de pe sursa de caldura. Amestecam sofranul cu untul. Ciocolata o rupem in bucati mici si adaugam peste untul topit si amestecam pana cand aceasta se topeste. Separat, intr-un castron batem ouale si le amestecam impreuna cu zaharul. Apoi, incorporam compozitia in unt si ciocolata. Turnam usor faina putin cate putin si amestecam pana ce aceasta se incorporeaza. si devine un aluat. Ungem o forma (de aprox 24 cm diametru) cu unt si turnam aluatul in aceasta forma. Introducem la cuptorul preincins si lasam cca 20 min sa se coaca. Lasam prajitura sa se raceasca inainte de servire.
Se serveste cu dulceata de merisoare (lingonsylt) sau dulceata de zmeura, afine, mure si frisca.
Tips: se poate decora cu fulgi de migdale sau zahar pudra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu