luni, 15 decembrie 2014

Rotfruktsgratäng med timjan och citron (Legume gratinate cu cimbru si lamaie)

Legume gratinate cu cimbru si lamaie


O reteta f usor de facut cu legume (radacinoase) gratinate. 


Pt 6-8 portii
Ingrediente:

6 cartofi medii (cca 600 gr)
3 morcovi medii (cca 300 gr)
3 buc pastarnac medii (cca 300 gr)
2 catei usturoi
1 praz mic
3 dl lapte (300 ml)
1 lingurita si jum de sare
3 dl smantana dulce (lichida)
1/2 dl cimbru
3 dl cascaval ras
coaja rasa de la o lamaie

Incingem cuptorul la 225 gr C. Curatam legumele de coaja si le taiem felii (rondele). Prazul il spalam bine si il taiem felii (rondele). Usturoiul il pisam sau il dam prin razatoarea mica. Intr-o cratita amestecam laptele  impreuna cu smantana in care adaugam sarea si piperul.  Adaugam legumele in lapte si le fierbem la foc mic pana cand acestea incep sa se inmoaie. Avem grija sa amestecam usor a.i legumele sa nu se lipeasca de fundul vasului. Adaugam coaja rasa de la lamaie, cimbrul si jumatate din cantitatea de cascaval. Turnam compozitia intr-un vas termoizolant si presaram restul de cascaval deasupra. Introducem in cuptorul preincins pt cca 20 min sau pana cand prinde o culoare aurie deasupra. 
Puteti decora cu cateva frunze de cimbru proaspat.

Smaklig måltid!♥♥♥

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu