Pt.4 portii
Ingrediente:
250 gr somon sarat - felii subtiri (vezi foto jos)
aprox 7000 gr cartofi
1 ceapa
1 leg marar
4 oua
300 ml lapte
100 ml smantana lichida
50 gr unt + inca putin unt topit pt servire
1 lingurita sare
1 lingurita piper alb macinat
Incalziti cuptorul la 150 gr C.
Cartofii se curata si se fierb in apa cu putina sare. Se scurg de apa si lasa sa se raceasca. Ceapa se curata si se toaca marunt. Mararul se toaca marunt, de asemenea.
Intr-un vas amestecati laptele impreuna cu ouale, smantana, sarea si piperul.
Dupa ce cartofii s-au racit ii taiati in felii potrivite (nu f subtiri, dar nici f groase). Ungeti o tava/forma (aprox 2 l./ pt 4 portii) cu putin unt/margarina sau ulei.
Asezati in forma un strat de cartofi, iar peste cartofi, somonul, ceapa tocata, mararul. Apoi, iar un strat de cartofi. Se toarna amestecul de lapte, ou, smantana deasupra, apoi adaugati si untul, tot deasupra. Introduceti la cuptor (pt cca 45-60 min) pana ce cartofii capata o culoare frumoasa, aramie.
Se serveste cu unt topit.
Smaklig måltid!♥♥♥
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu