marți, 21 octombrie 2014

Syltkakor (Biscuiti cu gem)

Syltkakor

o reteta simpla si rapida de biscuiti cu gem




Pt.50 buc.
Ingrediente pt aluat:
200 gr unt
1 lingurita zahar vanilat
1 dl (85 gr) zahar tos
4 1/2 dl faina (aprox 250 gr) faina
Umplutura:
gem de zmeura (sau orice alt gem - prune, caise, mure etc)


Se amesteca ingredientele (untul, zaharul vanilat, zahar tos si faina) intr-un robot de bucatarie sau manual pana ce se formeaza un aluat. Aluatul il inveliti intr-o folie de plastic sau punga de plastic si il lasati la frigider pt. cca 30 min. Incingeti cuptorul la 175 gr C. Apoi, formati mici bile din aluat pe care le turtiti (intindeti) putin. Asezati fiecare bila intr-o tava pe care ati pus hartie de pergament. (vezi foto jos). In centrul fiecare bile formati o adancitura cu degetul si umpleti cu cate o lingurita cu gem. Introduceti la cuptor (la mijloc) si lasati sa se coaca aprox 10 min. Se pot pastra intr-un borcan sau cutie pt biscuiti. 





Smaklig måltid!♥♥♥

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu