joi, 9 octombrie 2014

File de cod cu sos de ou (Kokt torsk med äggsås)

Kokt torskfile med äggsås 


Pt. 4 portii
Ingrediente:
500 gr file de cod
jum.lingurita sare
300 ml apa in care adaugati un cub condimet peste sau supa

pt.sos:
1 ou
1 lingura si jum faina
300 ml lapte
2 vf de sare
1 vf piper alb
2 linguri patrunjel tocat (marunt)

   Incepem cu sosul. Oul se fierbe si trebuie sa fie f tare. Amestecati faina cu putin lapte. Apoi turnati peste restul de lapte pe care l-ati pus intr-o cratita. Lasati la fiert cateva min. (cca 3min). Se condimenteaza cu sare si piper. De lasa sosul deoparte timp in care pregatim pestele.
   Pestele se taie in bucati si se adauga in apa sau supa si se fierbe la foc mic, cu capacul pt aprox. 3-5 min. Se ia pestele cu o spumiera si se tine la cald.
   Maruntiti oul si il adaugati impreuna cu patrunjelul tocat peste sos si amestecati usor.
   Pestele se serveste cu sos turnat peste, cu cartofi fierti si cu cateva boabe de mazare.



Smaklig måltid!♥♥♥





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu