Bakad potatis med skinkröra
Ingrediente pt. 2 portii:
2 cartofi
1 dl iaurt slab sau smantana
1 lingura maioneza
jum. lingurita sare
1 vf cutit piper alb
150 sunca afumata sau kaisser/bacon
75 gr cascaval
1 ardei rosu
Spalati cartofii si ii puneti intr-un vas termorezistent sau tava. Intepati cartofii din loc in loc cu o scobitoare, aprox 10 gauri. Incingeti cuptorul la 225 gr. C *
* pt. cuptor, timpul va fi de 50-90 minute. Timpul depinde de cat de mari sunt cartofii.
* pt microunde, timpul va fi de 8-10 min la putere maxima (atentie insa, folositi un vas care sa reziste la temp. ridicate la cuptorul cu micorunde. Altfel, vasul se poate sparge).
Pentru a stii cand sunt gata cartofii, ii verificati cu o scobitoare. Ei sunt gata atunci cand sunt moi in mijloc.
Amestecati iaurtul/smantana, maioneza, sarea, piperul si cascavalul ras. Amestecati si, dupa gust mai adaugati condimente, daca e necesar. Taiati sunca sau kaiserul in bucatele mici. La fel procedati si cu ardeiul. Le adaugati peste smantana si amestecati.
Dupa ce cartofii sunt gata, ii scoateti si ii taiati in 4, fara insa a taia partea de jos. Practic, ii crestati in 4 si ii umpleti cu amestecul. Optional, presarati putin cascaval ras deasupra fiecarui cartof si mai introduceti la cuptor 3-4 min (pana acesta se topeste) - poza 1
Se decoreaza cu patrunjel tocat sau orice alte plante aromatice (de ex. bucuioc, rozmarin, cimbru).
Tips: sunca se poate inlocui cu creveti, iar pentru o prezentare frumoasa, puteti face barcute din folie de aluminiu in care sa asezati cartofii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu