Acesti biscuiti crocanti sunt foarte usor de facut si sunt perfecti pentru a-i servi la cafea sau chiar si impreuna cu o salata de fructe intr-o cupa de sticla.
Ingrediente pt. 20 buc.
100 gr pasta de migdale
100 gr unt (la temp.camerei)
1 1/2 dl faina
1/2 dl fistic pisat
50 gr ciocolata neagra (70%)
Incingeti cuptorul la 175 gr C. Radeti pasta de migdale si o adaugati intr-un castron impreuna cu faina si untul. Amestecati pentru a forma un aluat. Inveliti aluatul intr-o folie de plastic si lasati la frigideri pt cca 20 min. Pe masa de lucru sau un blat presarati faina. Rulati aluatul (ca la covrigi). Sa aiba o grosime de cca 1 cm. Apoi, taiati in buc. de cca 6 cm lungime. Desigur, puteti pune aluatul intr-un instrument pt. spritat (pos, presa pt.biscuiti, masina de tocat). Asezati pe o tava pe care ati pus hartie de copt in prealabil. Presarati fistic tocat deasupra si presati (apasati) usor cu mainile a.i fisticul sa ramana pe biscuiti. Introduceti in cuptorul preincins pt aprox 10-12 min. Lasati sa se raceasca pe o farfurie. Intre timp, topiti ciocolata intr-o cratita, dar nu direct pe sursa de caldura (foc/plita), ci deasupra unei alte cratite in care aveti apa care fierbe (bain-marie); sau in cuptorul cu microunde (intr-un vas). Turnati ciocolata topita cu o lingura, peste biscuiti si lasati sa se solidifice.
Smaklig måltid!♥♥♥
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu