luni, 5 ianuarie 2015

Banankaka med mandelmassa (Prajitura cu banane si pasta de migdale)

Banankaka med mandelmassa




Ingrediente:
2-3 banane
5 oua
3 dl zahar tos
150 gr pasta de migdale
3,5/4 dl faina
1 dl zahar perle
75 gr unt/margarina

      Incingeti cuptorul la 175 gr C. Curatati bananele de coaja si le taiati in felii. Bateti ouale impreuna cu zaharul pana la omogenizare, cand compozitia devine pufoasa. Radeti pasta de migdale (martipan) si o adaugati in compozitia de ou si zahar. Amestecati in continuare apoi, adaugati treptat faina si continuati sa amestecati. Aveti nevoie de o forma rotunda (aprox 24 cm diametru) cu margini detasabile. Se toarna aluatul in forma. Apoi, adaugati bucatile de banane peste aluat. Presarati, de asemenea, zaharul perlat pe deasupra, iar in final puneti fasii de unt peste tot aluatul. Untul il puteti taia felii subtiri cu un cutit sau il puteti rade prin razatoarea mare (vezi foto jos). Se introduce la cuptorul preincins, la 175 gr. C pt aprox. 40 min. Dupa racire se poate pudra cu putin zahar pudra. 
   Se serveste cu frisca alaturi. 



Smaklig måltid!♥♥♥



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu