Mimosa este o salata care include cocktail de fructe si maioneza. Este o salata foarte usoara, care se serveste de obicei, la cina de Craciun, insa este foarte potrivita ca aperitiv sau ca si garnitura pentru diferite preparate din carne (porc, pui, rata, vita), dar reci, sub forma de sunca. Este foarte gustoasa si foarte usor de facut.
Timp: 5 min
Ingrediente pt. 4 portii:
2 dl smantana
1 lingurita mustar
1/2 dl maioneza
1 vf cutit de sare
jum lingurita piper negru macinat
1 cutie cocktail de fructe (aprox 400 gr) *
* sau puteti amesteca 2 mandarine curatate si taiate cubulete si putin ananas taiat cubulete, boabe de struguri, cubulete de mere.
Amestecati smantana, maioneza, mustarul si sarea si piperul. Scurgeti zeama de la fructe si,apoi, le turnati peste compozitie si amestecati. Se serveste alaturi de sunca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu