Timp: aprox 1 1/2 h plus 1 ora racire
Ingrediente pt 4 portii:
2 dl (200 ml) frisca lichida
1 ou
50 gr ciocolata alba
Topiti ciocolata la bain marie (puneti ciocolata intr-o craticioara, dar nu direct pe foc, ci deasupra unei alte cratite in care aveti apa care fierbe la foc mic). Amestecati usor cu o lingura pana cand aceasta se topeste. Veti observa ca nu va fi nevoie sa o incalziti mai mult (sa nu fiarba). Acest lucru este important - ciocolata sa nu fie prea calda atunci cand va trebui sa fie amestecata cu frisca si oul, care vor avea o temperatura mai scazuta si sa nu se strice.
Bateti frisca cu un mixer electric, apoi bateti oul bine cu un tel obisnuit pana cand acesta devine spumos. Adaugati oul peste frisca si amestecati usor pana se incorporeaza. Apoi, adaugati ciocolata topita si amestecati cu mixerul la viteza mica pana cand totul devine o spuma neteda si fina.
Se toarna in pahare sau vase de sticla pentru desert si se lasa la frigider cel putin o ora. Se serveste cu fructe proaspete - ananas, mango, mandarine, capsuni, zmeura, mure etc. (eu am folosit afine, struguri verzi si rodii).
Tips:
Puteti pune capsuni marinate (aveti nevoie de 1 lime, capsuni si 2 linguri miere. Radeti coaja de la lime si storceti sucul. intr-un vas, castron amestecati cam 3 sf din cantitatea de coaja de lime, 2 linguri de miere si zeama de lime. Adaugati capsunile, taiate jumatati, si le lasati la marinat de la cel putin 15 minute pana la cateva ore.
Decor:Se poate decora cu fructe, cu ciocolata alba sau neagra rasa, cu putina coaja de lime rasa, cu un baton de scortisoara sau anason stelat (asa cum am decorat eu - vezi foto).
Smaklig måltid!♥♥♥
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu