marți, 13 ianuarie 2015

Piure din conopida / Blomkålsmos

Blomkålsmos (Piure de conopida)


Timp: 30 min
Ingrediente pt 4 portii:
aprox 1 kg de conopida
1 dl smantana dulce (lichida)
1 dl lapte 
50 gr unt/margarina
1 lingurita de sare
1 vf de cutit piper alb


    Curatati si spalati conopida, si, o taiati in bucati mici. Intr-o cratita, amestecati laptele cu smantana si puneti la fiert, la foc mic. Cand incep sa fiarba adaugati untul/margarina, sarea si piperul si amestecati. Amestecati si supravegheati. Adaugati bucatile de conopida si lasati in continuare sa fiarba, la foc mediu, pt cca 10-15 min.  (Adaugati un capac deasupra, dar il lasati intredeschis si supravegheati tot timpul a.i laptele sa nu dea in foc sau sa se arda, desi mie nu mi s-a intamplat pana acum).  Nu conteaza daca aproximativ jum din conopida se afla deasupra nivelului lichidului. Dupa ce conopida a fiert se amesteca/mixeaza cu un blender. 
Tips:
Se serveste ca si garnitura pentru carne (friptura, chiftele, carnati) sau peste. Se decoreaza cu patrunjel. 

Smaklig måltid!♥♥♥




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu