duminică, 28 septembrie 2014

Camembert pane cu dulceata (Friterad camembert med hjortronsylt)

Friterad camembert med hjortronsylt 


     Este un désert de lux cu care veti impresiona cu siguranta. 
Camembert este o brânză moale cu coaja - mucegai alb. Brânza trebuie să fi fost inventata de Marie Harel în 1791, in urma unui sfat al unui preot venit din Brie, și este denumita după un oraș din Normandia.




Pt. 4 portii
Ingrediente:

300 gr branza Camembert
1 ou
2 linguri faina
2 linguri pesmet
400-450 ml ulei
dulceata de cloudberries / sau afine/ sau fragute, coacaze etc
patrunjel

   Branza Camembert rece, scoasa din frigider se imparte in 4 bucati. Intr-un castron batem oul cu un vf de sare. Pe o farfurie punem faina, iar pesmetul pe alta farfurie. Bucatile de branza le dam usor prin faina, apoi prin ou si, in final prin pesmet. Bucatile trebuie sa fie complet acoperite, de jur imprejur. Este f important sa aiba o crusta care sa acopere toata bucata, a.i branza sa nu curga in timpul prajirii. 
Intr-o tigaie se incinge uleiul la aprox 180 gr. Verificati cu o bucatica de paine daca este incins. Cand uleiul este pregatit (incins), adaugam pe rand, cate doua bucati de branza. Le prajim pt aproximativ 3 minute. Le punem pe un prosop de hartie sa se scurga de ulei.
Se servesc imediat. 

Pt. servire:
Branza Camembert prajita se serveste cu dulceata cluodberries * si patrunjel prajit ** deasupra (dar, aceasta se poate inlocui cu dulceata de afine sau mure, fragute, coacaze) si, eventual inghetata de vanilie. 

* Cloudberries (lat.- rubus chamaemorus)  este una dintre plantele cele mai caracteristice din Scandinavia, care se dezvolta in peisajele sub-arctice din Norvegia, Suedia si Canada. Este o planta care are culoarea chihlimbarului, iar fructe sunt similare cu zmeura sau mure. Se mai intalneste si sub denumirea de "mur pitic". 
** firele de patrunjel se spala si se pun intr-un servetel uscat sa se usuce (sa nu mai aiba apa deloc). Apoi, dupa ce am prajit branza, in acelasi ulei prajim pt cateva secunde si patrunjelul. De asemenea, si acesta se scoate din ulei si se aseaza pe un prosop de hartie pana se scurge uleiul. 


Smaklig måltid!♥♥♥

Un comentariu: