vineri, 12 septembrie 2014

Kladdkaka (Prajitura/tort cu ciocolata)

Kladdkaka (Prajitura/tort cu ciocolata)



 Pt.12-14 portii

100 gr unt
250 gr zahar tos (1 cana)
2 oua
80 gr faina
3 linguri cacao
1 lingurita zahar vanilat

pt. decor:
zahar pudra

   Cuptorul se incalzeste la 175 gr. Intr-o cratita topim untul. Dupa ce acesta s-a topit, luam cratita de pe foc. Intr-un vas amestecam zaharul si ouale foarte bine. Apoi, adaugam pe rand, untul si restul de ingrediente (cacao, faina, zaharul vanilat). Se amesteca foarte bine pana se incorporeaza toate ingredientele. Intr-o forma (de aprox 24 cm/diametru), unsa si presarata cu faina, punem compozitia si o introducem la cuptor. Se coace pt. aprox. 15-20 min. Suprafata tortului se va lasa, dar asa trebuie sa fie. La mijloc trebuie sa fie o crema lipicioasa. Se lasa la racit si, apoi se presara zahar pudra.
 Se serveste cu frisca, sau sos de vanilie, sau inghetata si fructe (t.ex.: zmeura, mure, fragi) 


Smaklig måltid!♥♥♥

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu