miercuri, 3 septembrie 2014

Kycklingpaj (Placinta cu pui)


Kycklingpaj (Placinta cu pui)



Ingrediente pt. aluat:
180-200 gr faina
125 gr unt/margarina
2 linguri de apa rece

Umplutura:
2 buc piept de pui
300 gr praz (desigur, se poate inlocui cu broccoli)
jum lingurita sare
1 ardei gras rosu
200 ml de creme bonjour/philadelphia sau ceva similar (cu ardei/paprika) sau smantana obisnuita
3 oua
o lingura unt/margarina (pt prajit)
50-60 gr cascaval ras

   Untul/margarina se lasa la temp. camerei sa devina mai moale. Se amesteca cu faina si apa si se framanta pana se formeaza un aluat. Intindeti aluatul intr-o forma cu diametrul de cca 23 cm. inclusiv marginile. Apoi, il intepati usor, cu o furculita, in diferite locuri. Se lasa in frigider pt cca 30 min. Incingeti cuptorul la 200 gr. Intre timp pregatim umplutura. Carnea de pui se taie in bucati mici. Prazul se spala, si se taie, de asemenea (rondele subtiri). Puiul si prazul se calesc in tigaie, in unt/margarina. Adaugati sare (dupa gust). Dupa prajire, se da tigaia de-o parte si se lasa putin sa se raceasca. Taiati ardeiul gras bucati mici. Apoi, amestecati carnea de pui cu prazul, ardeiul, crema de branza, ouale si jumatate din cantitatea de cascaval ras. Puneti aluatul in cuptor pt cca 10 min, pt o precoacere. Apoi, il scoateti si adaugati amestecul (umputura) peste aluat. Presarati cascaval ras deasupra si introduceti la cuptor in jur de 20-25 min.
Se serveste cu salata alaturi sau, desigur, se pot pune cateva rosii cherry si ruccola deasupra.
















Smaklig måltid!♥♥♥




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu