Preparatul Biff a la Lindström este denumit dupa capitanul Henrik Lindström (1831-1910), care s-a nascut si a crescut in Sankt Petersburg. Aceast fel de mancare isi are probabil, originile in Rusia. In 1862, Henrik Lindström a vizitat Hotelul Witt in Kalmar impreuna cu cativa prieteni. Acesta a dorit sa manance un fel de mancare, ce sa ii aminteasca de Rusia si de Sankt Petersburg. Astfel, el a cerut bucatarului permisiunea si ingredientele necesare pentru a prepara aceasta mancare. Chiftelele au fost facute in bucatarie dupa instructiunile lui Henrik. Rezultatul a fost foarte apreciat, iar din acea zi a primit denumirea de Biff a la Lindström si, totodata, acest fel de mancare nu lipseste din meniul Restaurantului din Hotelul Witt (din 4 mai 1862).
Pt 4 portii/ timp: aprox. 30 min
Ingrediente
400 gr carne de vita tocata
1 ceapa
1,5 dl sfecla rosie murata
2 linguri de castravete murat taiat f marunt
1 lingurita sare
2 oua
1 lingura capere
Pt.servire
cartofi fierti decojiti
mustar
capere
hrean ras
Ceapa se taie marunt, iar sfecla se taie cubulete mici. Apoi, se amesteca toate ingredientele intr-un vas/bol (carnea, ceapa, sfecla, ouale, capere, castravete murat) si se condimenteaza cu sare si piper. Se formeaza 8 chiftele (mai maricele) si, se prajesc intr-un pic de unt sau margarina pt aprox 3-4 min.pe fiecare parte.
Se servesc cu cartofi fierti si mustar, hrean, capere, castraveti murati.
De asemenea, se pot servi si cu un sos brun (vezi reteta brunsås sau gräddsås la chiftelutele suedeze - Köttbullar).
Smaklig måltid!♥♥♥
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu