joi, 25 septembrie 2014

Falukorv i ugn med persiljepesto (Falukorv la cuptor cu pesto-patrunjel)

Falukorv i ugn med persiljepesto



 Zilele trecute eram intr-un market si, o Doamna care prepara diverse mancaruri (pentru reclama), m-a invitat sa gust acest minunat preparat. Mi-a placut atat de mult gustul, incat m-am decis imediat sa gatesc si eu acest fel de mancare. Am cerut lista de ingrediente necesare si, pot sa spun doar atat: este foarte usor de facut, dureaza putin timp (cca 30 min) si este pranz excelent. 





Pt.4 portii:

Ingrediente:
1 dl seminte floarea soarelui (miez)
1 legatura patrunjel
1 dl cascaval ras
1 1/2 lingura ulei
sare si piper
1 ceapa
2 rosii
800 gr falukorv

* Falukorv este un carnat care contine ingredientele de baza carne vita si porc, grasime, faina de cartofi, ceapa, sare si condimente. In mod traditional, acest carnat are o forma curbata, dar exista si varianta dreapta; insa majoritatea consumatorilor prefera varianta "stramba" (curbata).
Seamana foarte mult la gust cu parizerul.

    Incingeti cuptorul la 200 gr C. Mixati semintele se floarea soarelui si patrunjelul in robotul de bucatarie. Apoi le amestecati cu cascavalul ras, uleiul, sare si piper (dupa gust). Taiati ceapa si rosiile felii. Crestati carnatul (falukorv) - vezi foto mai jos - si, intre spatiile crestate introduceti felii de rosii si ceapa. Falukorv se pune intr-un vas termoizolant. Presarati amestecul din seminte, patrunjel, cascaval peste carnat si introduceti la cuptor pt. aproximativ 15 min. 
   Se serveste cu piure de cartofi si salata verde. 

* Falukorv se poate taia si cubulete si se amesteca cu rosiile si ceapa peste care se presara semintele, patrunjelul si cascavalul. 















Smaklig måltid!♥♥♥

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu