marți, 9 septembrie 2014

Gogosi pripite

Gogosi pripite (fara ou) super simple




   Sunt convinsa ca exista foarte multe retete si variante de gogosi. Eu am "mostenit" aceasta reteta de la mama. Aceste gogosi, pe langa faptul ca imi amintesc de fiecare data de copilarie, garantez ca sunt delicioase si super usor de facut, iar copiii vor fi absolut incantati de ele. 








Ingrediente:
25-30 gr drojdie
1 cana lapte (200 ml)
2 linguri zahar
aprox 3/400 gr faina
coaja rasa de la o lamaie sau portocala
1 plic sau o lingurita zahar vanilat
zahar pudra

   Intr-o cana cu lapte caldut, amestecati drojdia pana se dizolva. Inntr-un vas puneti zaharul tos, laptele cu drojdia, coaja rasa de lamaie/portocala si amestecati. Adaugati treptat faina, incorporand-o in compozitie. Continuati sa amestecati. Aluatul trebuie sa fie moale, lipicios (vezi foto). Lasati sa creasca aluatul, intr-ul loc cald, ferit de curent, cca 30-45 min. Apoi, intr-o cratita/tigaie incingeti f bine uleiul. Luati cate o lingura din compozitie si puneti in uleiul incins. Le lasati sa prinda o culoare maronie pe toate partile. Le scoateti si le asezati pe o farfurie pe care ati pus un servetel (pt a ma absorbi din surplusul de ulei). Dupa ce s-au racit putin, le dati prin zahar pudra. 




























Smaklig måltid!♥♥♥

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu