joi, 21 august 2014

Chilli con carne

Chilli con carne 




pt. 4 portii aveti nevoie de:

500 gr carne tocata
2 cepe galbene (taiate marunt)
2 ardei grasi (taiati marunt)
400-500 gr rosii pasate sau suc de rosii/rosii in bulion 
sare si piper negru
2 catei de usturoi
1 lingurita de praf de chilli (sau boia ardei iute)
1 conserva de fasole alba sau rosie * (sau o cana de fasole uscata, pe care o fierbeti)


procedeul este urmatorul:

caliti ceapa si ardeiul in margarina sau unt sau ulei (dar putin) intr-o tigaie. apoi, le puneti in cratita. de asemenea, caliti carnea tocata. apoi, amestecati impreuna cu ceapa, ardeiul, sare, piper, boia sau chilli (dupa gust - mai picant sau mai putin picant), rosiile sau sucul de rosii, si usturoiul taiat marunt sau pisat. Le amestecati si le puneti la fiert  cam 40-45 min. Cu 10 min inainte sa inchideti focul, adaugati si fasolea* si amestecati.
se poate dauga si putin porumb boabe ( dupa preferinte)

* fasolea -  daca este din conserva inseamna ca este deja preparata.
  daca este uscata, trebuie sa o fierbeti in prealabil.


Se serveste cu orez fiert.

Smaklig Måltid♥♥♥

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu