miercuri, 20 august 2014

Ratatouille

Ratatouille



de post si/sau garnitura la friptura



pt. cantitatea din imagine, aveti nevoie de 2 vinete (nu mari, dar sa nu fie grase, mai lunguiete), 2 zuchini sau dovlecei, 1 ardei gras rosu, 1 ardei galben, 1 ceapa galbena, 2 catei usturoi, o cana sos de rosii, sare, piper, ierburi (oregano, busuioc, rosmarin) si 2 lg. ulei masline.

ceapa o curatati si dati prin razatoare sau taiata marunt de tot, la fel si cei 2 catei de usturoi, se amesteca impreuna cu sosul de rosii, sare, piper, o lg. ulei masline si ierburile. dupa ce a fiert il intindeti pe fundul formei cu o spatula sau cu lingura.
taiati vinetele, zuchini sau dovleceii, si ardeii felii subtiri.
incepeti sa le asezati in forma, peste sos. eu am inceput cu vanata, zuchini, ardei samd.
dupa ce ati terminat de asezat legumele, se mai presara putina sare si cealalta lg de ulei de masline deasupra.
se acopera cu o foaie de pergament / hartie de copt taiata exact cat forma.
se baga la cuptorul incins inainte la 190-200 gr. si se lasa in jur de 40-45 min. hartia se pune deasupra ca sa nu se arda legumele si sa nu se scofalceasca.
f usor de facut si ff gusoasa.
se poate servi ca mancare de post sau ca si garnitura la o friptura, un cotlet ceva. Eu am facut cu cotlet la gratar, si o friptura la cuptor - niste coaste de porc - facute in sos propriu, fara ulei, doar sare, piper si ierburi aromate: cimbru, oregano sau ce mai vreti voi. puteti sa aruncati si 3-4 catei de usturoi exact asa cum sunt in coaja, doar pt o fina aroma.

* legumele se pot taia si cubulete mici si se amesteca impreuna cu sosul. O astfel de varianta am servit chiar in restaurantul Chez-Remy din Disney Paris.
















Smaklig måltid! ♥♥♥











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu