luni, 25 august 2014

Kräftsoppa

Kräftsoppa (Supa de raci)




Avem aici o supa-crema de raci. Timp: aprox 45 min. 


pt 4 portii aveti nevoie de:

600 gr raci
2 linguri ulei de masline
1 ceapa tocata marunt (sau data prin razatoare)
1 bucata de fenicul taiat marunt (aprox 50 gr)
1 lingurita pasta de tomate
600 ml supa/zeama de peste (sau amestecati in apa 5-6 cubulete de condiment peste - cum sunt acelea  de pui, legume etc)
1 ceasca de vin alb sec
300 ml smantana lichida (dulce)
sare si piper dupa gust


   Racii sa fie decorticati. Se calesc in cratita, in ulei impreuna cu ceapa, fenicul pasta de tomate si mararul. Se adauga supa de peste si vinul, se amesteca si se lasa la fiert cca 10 min. Se strecoara si se adauga smantana lichida si se mai fierbe inca aprox 10 min. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust; eventual se poate adauga si un strop de coniac. Se orneaza cu raci, homar proaspat, o frunzulita de marar. Se serveste cu paine prajita.

Smaklig måltid!♥♥♥

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu