joi, 21 august 2014

Wokad Kyckling

Wokad Kyckling med ris 
(Pui Wok cu orez)









ingrediente pt 3-4 portii

piept de pui dezosat (2 buc)
1 zucchini
1 ardei gras rosu
1 ardei gras galben
1 morcov
o ceapa galbena (mica)
3-4 ciuperci (champinjoner) medii spre mari
sare, piper
sos/ ulei soja
ulei
3-4 catei de usturoi
orez
condimente


pieptul de pui se taie cubulete, se pune intr-un vas impreuna cu usturoiul pisat, un pic de ulei si condimente*

* eu folosesc un soi de condiment pt BBQ ce contine mai multe ingrediente intr-unul singur, amestecate (boia de ardei dulce, nucsoara, praf de usturoi, piper negru, sare)

il lasati la marinat (ar fi bine cateva ore, deci pe acesta il pregatiti din timp). dupa ce s-a marinat, il puteti pune intr-o tigaie wok sau o tigaie obisnuita si il caliti. el are deja ulei, a.i nu trebuie sa mai puneti nimic. puneti puiul deoparte si, apoi, luati legumele si le curatati si taiati felii (ca in imaginea de mai jos) si le puneti intr-o tigaie wok sau o tigaie cu marginile mai inalte. le caiti si pe acestea cu putina margarina/unt sau ulei. eu prefer margarina lichida intotdeauna. este ma soft. puneti sare, piper si, putin sos/ulei de soja. nu puneti mult pt ca altfel se innegresc legumele si schimba si gustul.
Dupa ce s-au calit putin (aveti grija sa nu le lasati excesiv de mult, pt ca legumele isi lasa oricum zeama, se scofalcesc si nu mai au aspect frumos), adaugati puiul si le amestecati.
Se serveste cu orez simplu. E o mancare f usoara si simplu de facut.















































Smaklig måltid!♥♥♥



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu