marți, 19 august 2014

Creme brûlée

  • Creme brûlée  



  • 6 portii 







  • Aveti nevoie de:

  • 500 ml. frisca lichida
  • 100 ml. lapte
  • 100 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat sau un baton de vanilie*
  • * (batonul de vanilie nu se "arunca" intreg in compozitie, ci, se cresteaza cu vf.unui cutit, pe lung, il desfaceti si cu lama cutitului se curata miezul. pe acela il folosim)
  • 5 galbenusuri de ou
  • 2 lg. zahar (pt final) - prefer zaharul brun, dar e ok si cel alb.
    Bun, sa trecem la procedura:
    In primul rand, fierbeti frisca amestecata cu laptele si cu zaharul vanilat sau vanilia. aveti grija sa nu se arda laptele ca sa nu prinda miros de ars.
  • 2. separat mixati galbenusurile cu zaharul pana devin ca o pasta.
  • 3 amestecati aceasta compozitie din galbenusuri si zahar, impreuna cu frsca-laptele.
  • o sa devina ca o crema. dureaza in jur de 10-15 min max.
  • 4. turnati in forme si dati la frigider, sau pe balcon (daca e iarna). dupa ce s-au racit, inainte de servire, presarati zaharul tos (brun sau alb) deasupra si caramelizati (ardeti) cu un pistol cu flacara (sau faceti un caramel din zahar topit si turnati deasupra)
  • 5. se pot servi si decora cu fructe de padure sau capsuni sau o felie de portocala etc. va folositi imaginatia cum vreti.
    Mai exista varianta sa amestecati toate ingredientele cu mixerul sau cu un tel si, apoi puneti in forme, le dati la cuptorul incins in prealabil la 100 gr, in jur de 30-40 min. (pana se incheaga). le scoateti, le lasati sa se raceasca, puneti zaharul deasupra si caramelizati. 




Smaklig måltid! ♥♥♥

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu