luni, 25 august 2014

Pannacotta

Pannacotta




Un désert minunat si foarte usor de facut. Este una din retetele mele favorite.

Durata: 15 min + 2 ore (racirea)

Pt 4-6 portii aveti nevoie de:

500 ml frisca (lichida)
1 baton de vanilie sau 1 lingurita de zahar vanilat
500 gr zahar
3 foite de gelatina
fructe de padure, de sezon sau orice alte fructe doriti.




    Puneti gelatina in putina apa rece si o lasati la inmuiat. Batonul de vanilie se cresteaza pe mijloc, pe lung si se curata miezul. Puneti la fiert frisca impreuna cu zaharul si vanilia (sau zaharul vanilat) si amestecati pana se dizolva zaharul si se obtine o aroma de vanilie. Luati cratita de pe plita si adaugati gelatina si amestecati in continuare pana acestea se dizolva. Atentie - este foarte important ca atunci cand adaugati gelatina, cratita sa nu se afle la sursa de caldura (pe plita) pt ca altfel se taie compozitia.  
Se toarna in pahare sau castroane de servire si se lasa la frigider la racit (2-3 ore) pana se intareste.  Dupa racire, adaugati si decorati cu fructe, ciocolata etc.


Smaklig måltid!♥♥♥

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu