miercuri, 20 august 2014

Janssons Frestelse

Janssons Frestelse 



3 cepe gabene (mici)
1 si 1/2 kg cartofi
2 linguri margarina
2 linguri pesmet
300 gr ansoa (file, deci sa nu aiba oase)
200 ml lapte
400 ml smantana (dulce) pt gatit
3 lg margarina (pt final)


Se incinge cuptorul la 175 gr. Se curata ceapa si se taie solzi, apoi se caleste putin in tigaie.  Cartofii se curata si se taie felii f subtiri sau se dau prin razatoarea mare sau la robotul de bucatarie (vezi in imag.). Se amesteca ceapa cu cartofii si ansoa si se aseaza intr-o forma unsa cu margarina. Se amesteca laptele cu smantana. Compozitia se toarna peste cartofii din forma. Se presara pesmet deasupra si cele 3 linguri de margarina se pun deasupra.  Se acopera cu folie de aluminiu si se baga la cuptor cca 1 ora cu folie si, inca o jum. de ora fata folie.

* pesmetul il puteti face acasa f simplu: din bucati de paine sau felii, le puneti in tava, la cuptor pana se rumenesc, le lasati la racit si apoi faramitate prin robotul de bucatarie.

Aceasta este o mancare traditionala, care se serveste, de obicei, la mesele de Craciun.






Smaklig måltid! ♥♥♥

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu