marți, 26 august 2014

Flygande Jakob

Flygande Jakob 



   Flygande Jakob este o mancare suedeza, ce contine pui, banane, bacon, alune. Numele retetei vine chiar de la autor, Ove Jacobsson, care lucra in transportul aerian, si calatorea mult. De aici, si denumirea de "Flying Jacob" (Flygande Jakob).
  Reteta a fost publicata prima data intr-o revista de gastronomie "Allt om mat" (Totul despre alimente), in anul 1976 (nr. 13/ pg 44-45). Este o mancare foarte apreciata, foarte gustoasa si foarte populara. 


Ingrediente:

2 bucati piept de pui
150 gr bacon 
200 ml smantana lichida (dulce)
100 ml smantana obisnuita
50 ml chilli sos sau ketchup
2 banane
50 gr alune sarate (arahide)


   Incingeti cuptorul la 200-225 gr. Pieptul de pui il taiati cubulete. Il caliti intr-o tigaie in unt sau margarina. Separat, prajiti bacon intr-o tigaie, ii scurgeti grasimea. De asemenea, baconul sa fie taiat bucati mici.
   Intr-un castron amestecati smantana lichida impreuna cu cea obisnuita, cu sosul de chilli sau ketchup-ul. 
    Intr-un vas de yena sau de ceramica puneti puiul, bacon, bananele taiate rondele si alunele  (mai pastrati cateva alune pe final). Apoi, turnati amestecul de smantana si ketch-up deasupra si introduceti la cuptor pt. cca 15-20 min. Scoateti din cuptor si mai presarati restul de alune. Mai lasati aprox 5 min in cuptor. Se serveste intotdeauna cu orez si salata (salata verde sau ruccola).






























Smaklig måltid!♥♥♥

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu