marți, 26 august 2014

Korv Stronganoff med ris

Korv stronganoff med ris

(Carnat Stronganoff cu orez)


    Falukorv este un carnat ce contine ca si ingrediente de baza carne (cel putin 40% vita si porc), grasime, faina de cartofi, ceapa, sare si condimente. Exista foarte multe mancaruri/retete preparate cu si din acest tip de carnat. 
La gust, seamana cu parizerul din Ro. Povestea acestui tip de carnat incepe undeva in sec.XVI-XVII, la minele de cupru din Falun. Atunci un bou a fost sacrificat, iar carnea lui a fost sarata, afumata si utilizata pentru a prepara carnati. Ulterior, reteta a suferit cateva modificari, iar in sec. al XIX-lea , Anders Olsson, un macelar a folosit amestec de carne (vita cu porc). De atunci, acest tip de carnat a devenit foarte popular, iar din 1973 este marca inregistrata. 


Pt 4 portii aveti nevoie de:

400 gr carnat (se poate inlocui cu un mezel asemanator ce se gaseste in Ro, gen parizer)
1 ceapa galbena
400 gr rosii tocate
100 ml smantana lichida (dulce)
2-3 linguri pasta de tomate
aprox o jum lingurita sau 1 lingurita sare (dupa gust)
jum lingurita piper alb

Se taie carnatul in fasii (cam de dimensiunea unui deget). Ceapa se taie marunt si se caleste intr-o tigaie in unt sau margarina. Adaugati si bucatile de carnat si le caliti si pe acestea in tigaie impreuna cu ceapa, aprox. 5 min. Adaugati rosiile pasate, smantana, 2 linguri de pasta de tomate, sarea si piperul si le amestecati in continuare. Se lasa la fiert aprox 5-10 min. Se serveste cu orez. 

* tips: daca doriti ca mancarea sa fie putin picanta, puteti adauga in sos putina boia de ardei iute sau putin chilli sos. 











Smaklig måltid!♥♥♥

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu