pt blat:
iti trebuie 2 oua, cam 100-125 gr margarina (moale - la temp camerei)
faina cam o cana , bicarbonat de sodiu (o jum de lingurita stinsa cu lamaie), sare (un varf) si zahar (cam 2 linguri). bati ouale impreuna zaharul, adaugi margarina moale. mixezi in continuare, apoi adaugi treptat faina si bicarbonatul de soda stins cu lamaie. mixezi in continuare pana ce compozitia devine ca o crema lipicioasa. daca mai trebuie faina, mai adaugi f putin, dar sa nu devina ca o coca. sa fie cleioasa. (vezi in poza).
ungi tava sau forma pt prajitura cu ulei sau margarina (eu am uns cu margarina lichida). prefer margarina in locul uleiului. e mai soft.
intinzi compozitia in forma si o dai la cuptor pana se coace (se rumeneste si verifici cu scobitoarea daca este facuta si in interior).
lasi blatul sa se raceasca.
daca nu stii sa faci, iei la plic si o faci acasa.
pasul 2 este sa faci o crema gen budinca de vanilie sau ce aroma preferi. noi suntem fani orice cu vanilie
*(crema de vanilie o gasiti la reteta de profiterol).
budinca sa fie rece cand o pui pe blat.
dupa ce blatul s-a racit, pui budinca deasupra.
pasul 3. ciresele sa fie spalate, taiate in jumatati, sau intregi daca ai aparat de scos samburi.
dupa de sunt gata curatate ciresele, le pui peste blat si crema (vezi in poza)
pasul 4. coca nr. 2 care se pune deasupra se face din margarina (cam 50 gr). la fel; moale, la temp camerei, zahar (cam 2 linguri), faina. le amesteci cu mana pana incepe sa fie o compozitie faramicioasa (ca un musuroi).
aceasta compozitie o presari peste blat, crema si cirese si dai iar la cuptor pana ce se rumeneste pe deasupra (ca in poza).
la final, poti orna cu fulgi de migdale. merge si fara.
se serveste rece cu sos de vanilie (tot rece).
aceasta se poate face si cu prune, caise.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu