miercuri, 20 august 2014

Passionsfrukt tårta / Tort fructul pasiunii

Passionsfrukt tårta / Tort fructul pasiunii





Pt blat tort este nevoie de:
110 gr unt sau margarina 225 gr zahar 2 oua 150 gr faina jum lingurita sare 1 lg si jum zahar vanilat 100 gr cacao
amesteci zaharul cu untul pana se face o pasta. bati ouale intr-un castron separat (ca pt omleta). in amestecul de unt si zahar adaugi pe rand faina, sare, vanilia si cacao. amesteci continuu, apoi adaugi ouale. pui compozitia la cuptorul preincins la 175 gr si lasi in jur de 20-30 min max. il lasi la racit, la frigider.
pt. compozitie:
200 ml suc de fructul pasiunii (se gaseste la mag, la cutie; in gen e in combinatie cu portocale, dar nu conteaza) 3-4 fructe (fructul pasiunii) 100 gr zahar 400 gr frisca (eu folosesc intotdeauna frisca lichida, pe care o fac eu acasa ulterior cu mixerul. prefer frisca naturala, in locul celei de la plic). 8 foite de gelatina (chiar 9 buc poti sa pui)
pui foitele de gelatina in apa rece, in castron si le lasi o perioada se se inmoaie pana te apuci sa faci restul. intr-o cratita amesteci sucul de fructe, cu miezul fructelor (semintele - dai la o parte pulpa) impreuna cu zaharul. le fierbi pana se topeste zaharul. adaugi gelatina si amesteci in continuare pe foc, pana se omogenizeaza. lasi la racit. intre timp, bati frisca. dupa ce s-a racit compozitia (suc, fructe, zahar, gelatina), adaugi peste frisca. le amesteci pana se incorporeaza. apoi, adaugi peste blat. eu am un inel mare, special, care imi tine formele, si ulterior il ridic usor, astfel incat sa aiba forma perfecta pe margine. cred ca ar merge si cu un carton mai gros. n-am incercat, dar cred ca se poate improviza. dupa ce ai pus compozitia peste blat, se lasa la frigider pana de intareste.
jeleul de deasupra
2-3 fructe (fructul pasiunii) 200 ml suc de fructul pasiunii 3 foi de gelatina.
procedeul este acelasi ca cel de mai sus. le amesteci pe foc, apoi le lasi la racit. dupa ce s-a racit, se adauga si uniformizeaza deasupra. apoi, ridici usor inelul ca sa nu se deformeze tortul, si il decorezi cum te surprinde imaginatia.
e usor de facut, foarte racoritor si gustos.

Smaklig måltid! ♥♥♥

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu